کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران

تأکید بورل بر نقش مهم ایران در کاهش تنش‌ها در منطقه

تأکید بورل بر نقش مهم ایران در کاهش تنش‌ها در منطقه مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان با اشاره به نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در کاهش تنش‌ها در منطقه، بر باز شدن کریدور بشردوستانه برای کمک به غیرنظامیان غزه تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 17
کد خبر: ۲۰۸۹۶۷

به گزارش راهبرد معاصر،‌حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای دومین بار ظرف چند روز گذشته درباره اوضاع جاری در فلسطین تلفنی گفت‌وگو کردند.

 

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه رایزنی‌هایش درباره اوضاع جاری در فلسطین دوشنبه شب ۱۷ مهر ماه نیز با «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره آخرین تحولات فلسطین تلفنی گفت‌وگو کرده بود. وزیر امور خارجه در آن گفت‌وگوی تلفنی ضمن انتقاد از بی تفاوتی غرب نسبت به جنایات سیستماتیک رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها، گفت اگر اروپا و غرب جنایات نتانیاهو را متوقف می‌کردند، شاید اکنون فلسطین شاهد این وضعیت نبود.

 

* سیاست‌های غیرسازنده آمریکا و تشویق رژیم صهیونیستی برای انجام حملات بیشتر

در تماس تلفنی اخیر که شب گذشته انجام شد، امیرعبداللهیان سیاست‌های غیر سازنده آمریکا و تشویق رژیم صهیونیستی توسط واشنگتن برای انجام حملات بیشتر علیه غیرنظامیان در غزه را عامل مهمی در تداوم و گسترش جنگ برشمرد و گفت: این در حالی است که شاهد برگزاری تظاهرات گسترده در جهان در محکومیت اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غیرنظامی و زنان و کودکان در غزه هستیم.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه روزانه بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ غیرنظامی در غزه به شهادت می‌رسند، خاطرنشان کرد: با توجه به محاصر غزه و بسته بودن کریدور بشردوستانه، امکان ارسال دارو و غذا برای ساکنان غزه وجود ندارد.

 

امیرعبداللهیان پیش از این در گفت‌وگوی تلفنی با سامح الشکری همتای مصری آمادگی هلال احمر ایران برای ارسال مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه به غزه را اعلام کرده بود.

 

* نقش مهم ایران در کاهش تنش‌ها در منطقه

جوزپ بورل هم در این گفت‌وگوی تلفنی گسترش تنش‌ها در منطقه را بسیار خطرناک خواند و گفت: لازم است تمامی طرف‌ها خویشتنداری پیشه کنند.

 

وی گفت: ما هم در اتحادیه اروپا به تلاش‌ها برای توقف جنگ ادامه می‌دهیم.

 

مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگوی تلفنی شب گذشته با امیرعبداللهیان با بیان اینکه اتحادیه اروپا بر باز شدن کریدور بشردوستانه برای کمک به غیرنظامیان غزه تأکید دارد، همچنین بر نقش مهم ایران در کاهش تنش‌ها در منطقه تأکید کرد.

 

وی همچنین بر لزوم حل موضوعات کنسولی بین ایران و اتحادیه اروپا هم اشاره کرد.

 

«جوزپ بورل» بامداد سه‌شنبه از این تماس تلفنی خبر داده بود و در این باره اعلام کرد: «با امیرعبداللهیان درباره وضعیت نوار غزه صحبت کردم. موضع اتحادیه اروپا در محکومیت تروریسم و حفاظت از غیرنظامیان در همه حال روشن است. جلوگیری سرایت [جنگ] به منطقه، به نفع همگان است. از ایران خواستم تا از نفوذ خود برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه استفاده کند».

 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران شب گذشته نیز با وزرای خارجه مالزی، پاکستان و تونس، ایرلند و آفریقای جنوبی درباره اوضاع غزه تلفنی گفت‌‌وگو کرده بود.

 

صبح شنبه ۱۵ مهر ماه و پس از انتشار اخبار حملات موشکی و راکتی از نوار غزه به مناطق مختلف سرزمین‌های اشغالی، «محمد الضیف» فرمانده کل «کتائب عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تصمیم گرفتیم به تجاوزات اسرائیل پایان دهیم و عملیات طوفان الاقصی را آغاز کنیم». پس از تلفاتی که به صهیونیست‌ها وارد شد، رژیم صهیونیستی در واکنش به این عملیات،‌ اقدام به حمله به غزه کرد که همچنان این حملات ادامه دارد و باعث شهادت و مجروح شدن عده زیادی از ساکنان غزه شد. وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که شمار قربانیان بمباران مداوم رژیم صهیونیستی به بیش از ۲۸۰۰ شهید و بیش از ۱۱۰۰۰ زخمی با جراحات مختلف رسیده است. در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی نزدیک به ۱۰۰۰ کودک و ۷۰۰ زن شهید و بیش از ۲۰۰۰ کودک و ۱۴۰۰ زن با جراحات مختلف زخمی شدند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار